sunnuntai 23. syyskuuta 2012

viikko 38

Iik, ensimmäinen kouluviikko!
Oikeasti koulu alkoi jo edellisellä viikolla, etätehtävillä, mutta tällä viikolla oli ensimmäiset päivät koululla. Etätehtävinä meillä oli lukea Kukkien sommittelu ja sidonta -kirjasta muutamia lukuja ja miettiä annettuja kysymyksiä, ja lisäksi saatiin kesän aikana monistenippu kasvien tieteellisiä nimiä. Niille piti etsiä Viljelykasvien nimistöstä suomenkieliset nimet, sekä latinan- ja suomenkieliset heimojen nimet. Näistä kasveista kaikki tekevät kasviportfoliot tämän kahden vuoden aikana, joihin sisältyy mm. valokuvat sekä hoito-ohjeet.

Etätehtävämoniste
 
Ensimmäinen kouluviikko oli oikeastaan täysin toisimme, kouluun ja alaan tutustumista, mutta viikon viimeisenä koulupäivänä saatiin kuitenkin opetella oikeaoppista imupinnan leikkausta. Kävimme myös kierroksella lähialueen kukkatukuissa, ja mukaan tarttui jos jonkinlaista tavaraa ja kasvia. Päivän ostoksia olivat mm: koristeita kransseja ja asetelmia varten, seinäkyltti, Hollannin kukkaneuvoston vihkoset leikkokukista ja viherkasveista, työkaluista vain ruusunpuhdistaja, sekä kasveista ihmepensas (Codiaeum variegatum grootbladig 'Petra') sekä huiskuananas (Aechmea 'Blue Rain').


Luokkakaverit tuntuvat tosi mukavilta, osalla on enemmän kokemusta kukista, osalla ei lainkaan, ja kaikki tultiin tosi hyvin juttuun jo ekalla viikolla. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti