torstai 7. marraskuuta 2013

elo- ja syyskuu

Koulu jatkui siinä elokuun puolivälissä työssäoppimisella, mikä oli mun mielestä vähän omituista... Oma otteeni oli ainakin aika haparoivaa töissä, ja mikään ei mennyt niinkuin halusin. Ja kiinnostus muutenkin oli pyöreä nolla. Tuntui myös, etten ymmärtänyt ollenkaan mitä pomo halusi mun tekevän. Olin siis ihan pihalla ja vähän kai masentunutkin.

myyntikimppu: auringonkukkaa, koristepaprikaa, neilikkaa, kultapiiskua, kuunliljaa

tilauskimppu: hortensiaa ja ruusua - pomo oli tehnyt alumiinilankakehikon valmiiksi

tilauskimppu: hortensiaa, ruusua, koristepaprikaa


Koulussa oli parin viikon seppele-/kranssirupeama. Tehtiin paljolti paritöinä seppeleet, mutta kransseja yksin. Oli kaikenkaikkiaan mukavat lähiviikot, vaikka hieman ihmeteltiinkin, että tarvitseeko tämä tosiaan kaksi opintoviikkoa verrattuna muihin aiheisiin.

Meikäläisen eka suruseppele, joka on päällystetty salalinlehdillä. Neilikkaa, ritarinkannusta, hortensiaa, piikkiputkea, eustomaa


Edellisen jälkeen saatiin luokkakaverin tekemä seppele tuunattavaksi. Tuunasin Heidin seppeleestä kimppukoristeisen.

Oma seppele Heidin tuunaamana

Heidin kanssa parityönä tehty kukitus. Ritarinkannusta, eustomaa, piikkiputkea, eukalyptusta, ikiviuhkoa, iiriksen lehtiä

Hennan kanssa tehty seppele, joka päällystettiin kolibrikukan lehdistä riivityillä palasilla. Perhoskämmekkää, revonhäntää, lyhtykoisoa, kallaa, syklaamia ja taskujuorun lehtiä + ruskeaa oksaa

Kranssi, jonka pohjan tein pajusta. Kallaa, lyhtykoisoa, neilikkaa ja villiviintä. Kukat on asetettu suppiloihin. Tämä saatiin kotiin, ja se kesti vielä muutaman päivän ihan hyvänä meidän ovessa.

Ekokranssi, joka maatuu täysin. Tätä oli tosi kiva ja helppo tehdä, vaikka kukat olivatkin jo parhaat päivänsä nähnyt - tämä oli koko rupeaman viimeinen työ. Kranssissani oli ruusua, germiniä, neilikkaa, kuismanmarjaa, kultapiiskua, kielopuuta, sekä jotakin koulun pusikoista haettua tummaa lehteä, johon ihastuin kovasti :)


Kurssin päätteeksi kun meiltä kysyttiin mikä näistä oli kivoin, melkein kaikki vastasivat sen olleen tämä ekokranssi. Se oli ensinnäkin helppo tehdä, ja toiseksi se on taloudellinen ja ympäristöä säästävä, ja tosiaan maatuu kokonaan muutamassa viikossa.


Syyskuussa oli pari työssäoppimisviikkoa ennen koulun teoriaviikkoja, jotka pitivät sisällään asiakaspalvelua ja markkinointia sekä kasvibiologiaa.
Ehdin töissä tehdä mm. ensimmäistä kertaa myös arkkulaitteita, jotka eivät lopulta kovinkaan paljon eronneet surulaitteista. Sain myös tehdä yhden tilaustilakoristeen, jonka pomo tosin oli jo valmiiksi suunnitellut.

arkkulaite 1: ruusua, ritarinkannusta ja eustomaa


arkkulaite 2: miekkaliljaa, ruusua, harsoa ja vaahteranlehteä


tilauskimppu: ruusua, neilikkaa, inkaliljaa, kuismanmarjaa, vaahteranlehteä, peikonpajua, pohja rautalangasta ja meriheinästä

tilakoristeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti