sunnuntai 14. lokakuuta 2012

viikko 41

No niin, ensimmäinen työssäoppimisviikko on nyt takana ja toinen alkamassa.

Maanantaina ohjelmassa oli leikkojen käsittelyä (vesien vaihto, uudet imupinnat, kunnon tarkistus), kuorman purkua ja tuotteiden esillelaittoa, ja lisäksi opettelin Vilhelmiinan johdolla tekemään elämäni ensimmäisiä spiraalikimppuja. Materiaalina käytimme vain ns. hävikkileikkoja, joita ei enää myydä, Viltsu näytti ensin esimerkkiä ja tein itse perässä. Kaikkien mielestä jo ensimmäinen spiraalikimppu onnistui oikein hyvin, spiraali muotoutui ja pysyi hyvin kasassa. Opin myös sitomaan (ja solmimaan narun) kimput, ja sain kimpusta jopa kireämmän kuin mitä Viltsu tekee, jess! :D Kimppujen spiraalit tuntuivat siis jo onnistuvan hyvin, ja sidonta pysyi hyvin kasassa. Eivät ne mitään kauniita olleet, koska materiaalia oli vähän ja kamalan näköistä, mutta harjoitteluksi meni tosi kivasti, ja olin ihan tyytyväinen itseeni :)
Kokonaisia leikkopuntteja tuntui olevan vaikea käsitellä, kun tässä vaiheessa jouduin vielä leikkaamaan jokaiselle varrelle yksitellen imupinnan, eikä kaikkien yhtäaikainen leikkaus onnistunut kovinkaan monen puntin kanssa...

Tiistaina sain aloittaa kimppujen tekemistä hyväkuntoisista leikoista, ja kimput menivät myyntiin. Vielä tässä vaiheessa yhden kimpun tekemiseen menee älyttömästi aikaa, kun homma ei mene vielä rutiinilla, ja kimpun muotoa joutuu tarkistella vähän väliä. Tiistaina myymälässä oli myös kanta-asiakasilta, joten osa päivästä meni myymälän järjestelemiseen, tavaroiden hinnoitteluun jne. Sain tehtäväkseni tehdä myyntitiskille sellaisen installaatiotyyppisen tilakoristelujutun, mutta en tosiaankaan ollut siihen tyytyväinen, ja se oli jotenkin tosi vaikea tehdä. Myymälän kaikki työntekijät olivat kantisillan järjestelyissä mukana, ja vähän väliä tuntui että siellä oli liikaa hulinaa ja itse olin vain tiellä. Loppupäivästä ei siis ollut ihan paras fiilis, vaan lähinnä ahdisti.

Ensimmäinen myyntikimppu: liljaa, neilikkaa, krysanteemia, peruukkipensasta, punaista hirssiä ja unikkoa. Materiaalivalinnat ihan ookoo, mutta en oikein missään vaiheessa tiennyt miten tuota hirssiä olisi kannattanut siihen käyttää.


pulloinstallaatiotsydeemi

Keskiviikkona järjesteltiin myymälä uudelleen kantisillan jälkeen, hinnoittelin vähän lisää ja tein pari myyntikimppua. Paljonpaljon parempi päivä fiilikseltään kuin edellinen. Keskiviikkona ja torstaina olin aamuvuorossa heti liikkeen avauksesta lähtien.

Toinen myyntikimppu: germiniä, ruusua, neilikkaa, krysanteemia ja peruukkipensasta.
Tässä materiaalivalinta kukkien muodon osalta on huono, muuten mielestäni tosi onnistunut, ja tämä on mun viikon kimpuista toinen suosikkini.

Kolmas myyntikimppu: germiniä, ruusua, ikiviuhkoa, krysanteemia ja inkaliljaa. Germinejä oli supervaikea saada pysymään oikeassa asennossa. Materiaalivalinnat aika onnistuneet.


Torstaina tuli loppupäivästä kuorma, ja sitä vähän purkailtiin, mutta alkupäivästä tein jälleen lisää kimppuja. Vanhempia leikkoja tarkisteltiin uuden kuorman tieltä, ja rautalangoitin muutamia koristepaprikoita. Se tuntui tosi vaikealta!

Neljäs myyntikimppu, tehty osittain samoista matskuista kuin edellispäivän kimppu - ruusua, inkaliljaa, krysanteemia ja peruukkipensasta. Oli tarkoitus opetella tekemään hieman hmm... ei-niin-runsasta kimppua, joten pyrin käyttämään vähemmän materiaalia.

Viides myyntikimppu: neilikkaa, inkaliljaa, ikiviuhkoa, peruukkipensasta ja mimosaa. Kimpun muoto on vähän hakusessa, muuten ihan ookoo.



Perjantaina tein lyhyen iltavuoron Viltsun kanssa, ja yllättäen lisää kimppuja :D Tai oikeastaan yhden vaan, sillä inspis oli vähän kadoksissa, enkä meinannut millään osata päättää mitä materiaaleja haluaisin käyttää. Olin paikalla ihan sulkemisaikaan asti. Lauantaina Viltsu kertoi myyneensä asiakkaalle mun tekemän kimpun :) Tuli hyvä mieli.

Kuudes myyntikimppu: krysanteemia, ikiviuhkoa, neilikkaa 'Green Trick', unikkoa ja morsiusharsoa/harsokukkaa. Tästä tuli viikon toinen suosikkini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti