perjantai 26. lokakuuta 2012

viikot 42 ja 43

Pieni tauko ollut päivittämisessä. Tuntuu, ettei työpäivän jälkeen ole jaksanut enää keskittyä mihinkään aihetta sivuavaan, ja viime viikonloppu hurahti ohi niin nopeasti, etten muistanut edes ajatella koko oppimispäiväkirjaa.

Viikolla 42 pidin pienen tauon kimppujen tekemisestä, ja sen sijaan keskityin enemmän kasvituntemukseen, valokuvaamiseen kasviportfoliota varten sekä tieteellisten nimien pänttäämiseen, ja aika hyvin niitä jo oppikin muistamaan :) Nukkumaan mennessäkin pyöri mielessä kukkien tieteelliset nimet, ja näinpä yhtenä yönä jopa unta jostakin vieraasta ihmisestä, jonka nimi oli Hippeastrum (ritarinkukka)...
Torstaina sain tarkistaa saapuneen kuorman, ja ruusuja käsittelin molemmilla viikoilla. Muutaman kerran harjoittelin myös leikkojen pakkaamista. Jossain vaiheessa tuunailin syyskransseja hieman, käytännössä siis vain liimasin niihin uudet koristeet.
Tällä ensimmäisellä viikolla harjoittelin tekemään korkeaa kimppua, mutta siitä ei meinannut tulla kyllä yhtään mitään... Aloitin kimpun tiistaina, ja tein sen alusta loppuun valehtelematta viisi kertaa, sidoin sen kiinni ja tungin kylmiöön ja toivoin, etten näkisi sitä enää koskaan. Koko keskiviikon se lojui kylmiössä, mutta torstaina purin sen ja tein jälleen kaksi kertaa, ennen kuin siitä tuli edes vähän siedettävämmän näköinen. En siis vieläkään ollut siihen täysin tyytyväinen, ja korkeiden kimppujen tekeminen vaatii meikäläiseltä vielä paljon harjoitusta. En tiedä vaikuttiko materiaalivalinnat kimpun epäonnistumiseen vai mikä siinä oli (esim. paksuvartiset proteat eivät meinanneet millään pysyä kuosissa). No, siinä se nyt joka tapauksessa on:


Korkea kimppu: neilikkaa, inkaliljaa, proteaa ja kielopuuta. Kukkien asettelu ja oikeastaan kaikki muukin tässä on ihan päin persettä.


Viikolla 43 maanantaina jälleen leikkojen käsittely ja uuden kuorman purku. Tiistai meni myymälää somistaessa Halloween-henkiseksi, ruukkukasveja olen uppokastellut silloin kun siltä alkaa tuntua. Tällä viikolla alettiin myös kunnolla opetella asiakaspalvelua ja rahastusta, sekä hieman lisää pakkaamista ja sen sellaista. Asiakaspalvelutilanteet on mulle hieman jännittäviä, sillä mulla ei paljonkaan ole ennestään sellaisesta kokemusta. Mutta loppuviikosta sekin alkoi sujua ihan ookoosti.
Keskiviikkona koitettiin saada tehtyä myymäläkimppuja, ja mä sain niitä aikaiseksi kolme kaiken muun pienen ohessa. Olin innoissani, kun samana iltapäivänä niistä myytiin kaksi, ja kolmaskin meni seuraavan päivän aamuna :) Olinkin niihin kimppuihin ihan suht tyytyväinen, eikä niiden tekeminen ahdistanut ollenkaan. Oon pitäytynyt toistaiseksi tuollaisessa samantyyppisessä kimpussa, ei kande näin alussa lähteä rönsyilemään niin kauheasti, jos opettelisi yhden asian kerrallaan :)
Kimpuissa käytetään yleisesti ns. "vihreinä" salalia ja nahkasanikkaa, mutta en mainitse niitä erikseen.

Kimppu #1: inkaliljaa, tähkätädykettä, jaloleinikkiä, eukalyptusta ja hirssiä. Mielestäni aika onnistuneen näköinen kimppu, joskin olisin laittanut vielä jotakin muuta liilasävyistä jos olisi ollut tarjolla.


Kimppu #2: inkaliljaa, ruusua, neilikkaa, eukalyptusta, peruukkipensasta ja punaista hirssiä. Ihanan punainen, ja materiaalivalinnat aika onnistuneet, löytyy kaikenlaista muotoa ja pintaa. Neilikat oli ihania kaksivärisiä, eli niistä löytyi myös punaista, mikä yhdisti ne muihin punaisiin kukkiin. Harmi ettei kuvasta näy niin selkeästi.


Kimppu #3: ruusua, neilikkaa, kielopuuta ja hirssiä. Valitsin tähän tarkoituksella vain neljää eri leikkoa (+ nahka ja salali). Kukkien muodoista puuttuu yksi, mutta mulla oli syyni miksen sitä laittanut. Kuvassa näkyy tuolla vasemmalla puolella kielopuun alla omituinen kolo, mutta oikeasti sielläkin oli alla vihreää... en tiedä mihin se on sieltä taittunut, mutta kameran akku oli lopussa ja oli tyytyminen tähän kuvaan.



Torstaina koristeltiin Jennin kanssa havukransseja mm. callunan ja hopealangan oksilla, niinillä sekä joillakin koristeilla (mä käytin koristemarjoja). En kuitenkaan ottanut kransseista kuvia, olivat sen verran simppeleitä.
Ensi viikolla on koulussa kimppuviikko, ja sitten pidän syyslomani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti