torstai 7. helmikuuta 2013

viikko 2

Kevätlukukausi alkoi tammikuun toisella viikolla kimpuilla. Teimme korkeita sekä matalia, pyöreitä kimppuja, ja lisäksi opettelimme erilaisten rakenteiden tekemistä. Itse käytin rakenteena pelkästään koivunoksaa, enkä valitettavasti ehtinyt harjoitella enää muita. Teorian puolelta viikon tarkoituksena oli pistää käytäntöön hieman värioppia, eli kimppujen väriharmoniaan kiinnitettiin nyt enemmän huomiota kuin aiemmin. Muoto on tietysti aina tärkeää, ja lisäksi nyt oli opittavana myös tasoerojen handlaaminen, mikä ei sitten ihan helppoa ollutkaan, kun oli se vaadittava muoto jo niin iskostunut mieleen.

Korkeat kimput:

Eustomaa, ruusua, neilikkaa, kallaa ja ikiviuhkoa + leikkodaneeta ja pistaasia


Kuvakulma tässä on vähän huono, oli paremman muotoinen ja näköinen ihan livenä, eikä siinä ollut tuollaista koloa. Tuo oksaneilikka on välillä vähän vaikea käyttää, samoin eustoma.

Kotilokukkaa, eustomaa, neilikkaa, krysanteemia, vahakukkaa, freesiaa ja tulppaania + leikkodaneeta ja pistaasia

Tämä onnistui mielestäni muuten tosi mainiosti, mutta kärkeen olisi pitänyt laittaa vielä toinen kotilokukka tukemaan tuota yhtä. Nyt se ainokainen kaartuu liikaa ja on siellä kärjessä vähän yksinäinen.

Freesiaa, ruusua, neilikkaa, tähkätädykettä, sinisarjaa ja sinipiikkiputkea + leikkodaneeta

Tämän kimpun tein viikon viimeiseksi, ja muodosta huomaakin, että hieman tuli kiire (tein tämän ikäänkuin odotellessa). Tämä ei myöskään ole ihan niin korkea mitä oli tarkoitus, vaan siitä tuli lähinnä korkeahko :P Pääpointti mulla oli tässä kuitenkin käyttää vastaväriparia jota henkilökohtaisesti inhoan, sinistä ja keltaista.


Matalat kimput stuktuurilla:

Ruusua, neilikkaa, freesiaa, inkaliljaa ja krysanteemia + leikkodaneeta

Pidin tästä kimpusta tosi paljon, värit olivat mielestäni onnistuneet, ja muoto myös. Koivunoksarakennelma on tässä vielä tuollainen rönsyilevä ja tulee muodosta ulos, mutta muuten mielestäni onnistunut.

Neilikkaa, krysanteemia, kuismanmarjaa, tähtiputkea, vahakukkaa ja isosininuppia + leikkodaneeta ja pistaasia

Tämän tein viikon viimeisenä päivänä, ja käytin samaa koivunoksastruktuuria kuin edellisessäkin kimpussa, siistin sitä vain hieman. Kimppu pysyy nyt paremmin muodossaan, mutta rakenne kuitenkin näkyy, kuten pitikin. Tämä oli muutenkin ehdottomasti viikon paras tekele, ja olikin kiva saada se kotiin :)

Lopuksi tehtiin vielä toisenlainen struktuuri alumiinilangasta viuhkakimpulle. Viuhkan sitominen olikin sitten jo paljon vaikeampaa, ja mullakin olisi lopputuloksessa ollut paljon parantamisen varaa. Aika meinasi siinä vaiheessa loppua kesken, joten en saanut ihan niin paljon käännellä ja väännellä sitä kuin olisi ollut tarpeen :D Viuhka ei kauhean kauan meikäläisen hoidolla kotona säilynyt, mutta onpahan nuo rakenteet nyt tallessa :D

Ruusua, neilikkaa, tulppaania ja gerberaa

Kimppuviikko oli tosi antoisa ja opettavainen. Rakenteeseen oli toisaalta helpompi tehdä kimppua, mutta toisaalta myös vaikeampi. Se helpotti paljon kukkien paikallaan pysymistä, mutta myös rajoitti muokattavuutta jonkin verran.
Tehtiin kimppuja koko viikon tosi nopealla tahdilla, ja loppuviikosta olikin niska-hartiseutu aikamoisen kipeät koko luokalla.
Kiva viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti