maanantai 18. helmikuuta 2013

viikot 6 ja 7

Pari työssäoppimisviikkoa väliin. Ensimmäisellä viikolla harjoittelin lisää erilaisia korkeita kimppuja, ja tein muutamia myös ihan tilauskimppujakin. Yksi niistä meni eläköityvälle kaupungin kulttuurijohtajalle :) Eräänä päivänä olikin tosi kova hulina, kun naapuriliikkeen omistajalla oli syntymäpäivät, ja moni kävi hakemassa hänelle kimpun juuri meiltä.

Viuhkamainen korkea kimppu: leijonankitaa ja ruusua + israelinruskusta ja peikonlehteä. Tilaustyö.

Kymbidikimppu

Toinen viuhkamainen kimppu: Punatähkää ja neilikkaa + israelinruskusta, tuonenkieloa ja karhuheinää. Tilaustyö.


Ystävänpäivää silmällä pitäen tein useampia hyvin yksinkertaisia kahden neilikan kimppuja, ja niitä menikin useampi kaupaksi. Sydäntikkuja oli kaupalla valmiiksi. Omastakin mielestä tuo oli aika hyvä tuotos, hinta-laatusuhde kohdillaan, yksinkertainen mutta kaunis :) Neilikoiden väriä tietysti vaihdellen, ja tikkujakin oli tuon pinkin lisäksi kirkas.



Ystävänpäivänä menin töihin jo aikaisemmin, sillä tilauksia oli paljon tehtävänä. Tein ystävänpäiväksi myös useamman tulppaanikimpun + karkkikimppuja sekä kimppupohjalla että ilman. Tulppaanikimpun kokoaminen näyttää paljon helpommalta kuin mitä se onkaan. Monesti mullakin meni niin, että yhdeksän tulppaania meni aika hyvin, ja sitten sille viimeiselle kukalle piti hakemalla hakea paikkaa. Vielä en osaa oikein kunnolla näissä käyttää hyväkseni tulppaanin omia lehtiä, vaan jopa tulppaanikimppuun tulee ehkä tungettua vähän liikaa vihreitä.

Tulppaanikimppu

Karkkikimppu kimppupohjaan. Kukkina ikiviuhkoa ja harsokukkaa + pistaasia, leikkodaneeta ja israelinruskusta.

Pieni kimppu kimppupohjaan. Ruusua, neilikkaa ja harsokukkaa + pistaasia ja israelinruskusta.


Huomasin pitäväni kimppujen sitomisesta kimppupohjaan. Tai huomasin sen mahdollisuudet jo alkuvuoden kimppuviikolla, mutta nyt tykästyin siihen vielä uudella tavalla, kun kimppupohjat olivat valmiina. Kukat pysyvät helpommin paikoillaan kun pohja antaa niin paljon tukea. Itselläni on jatkuvasti ongelmana vihreiden liikakäyttö, ja kimppupohjalla myös vihreiden käyttö pysyy aisoissa.

Näillä viikoilla tein myös pari kranssipohjaa. Kaksi kappaletta suruseppeleitä sinikatajasta, sekä yksi kastekranssi harsokukasta. Molemmat tehtiin sieneen, mutta mulla ei ole niistä kuvia, sillä kranssit kukitettiin vasta viikonloppuna kun en ollut töissä.

Jälkimmäisellä viikolla sain tehdä myös surutilaustöitä, mikä vähän jännitti. No, yhdessä ohjaajan kanssa me ne tehtiin, mutta pääasiassa minä sain niitä tehdä. Kaksi pisaranmallista surulaitetta sain siis perjantaina aikaiseksi. Tein myös neljä kappaletta pieniä surukimppuja lasten laskettavaksi. Niihin tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan vain yksi tuonenkielonlehti, kukka (toisiin kahteen gerbera ja toisiin ruusut) sekä ruskus.

Surulaite #1: kymbidiä ja ruusua + leikkodanee, tuonenkielo ja aralia


Surulaite #2: gerberaa, kotilokukkaa, ritarinkannusta ja hopeapuuta + tuonenkieloa, leikkodaneeta, araliaa ja hieman peikonlehteä



On ollut tosi kiva päästä tekemään hieman erikoisempiakin kimppuja, ettei pelkkää peruskimppua. Ja surulaitteitakin, mikä ehkä nyt sitten kompensoi sen, että olin surusidontaviikolla koulusta kaksi päivää poissa.
Kun tätä kirjoitan, meillä on koulussa menossa ns. piperrysviikko, eli tehdään sulhasen vieheitä, morsiamen rannekukkaa, pääkranssia ym., ja tietysti meikäläinen on taas kipeänä! Tuntuu, että jatkuvasti on jonkinsortin huono ja kuvottava olo, etenkin aamuisin. Jos en paremmin tietäisi, niin voisin jo epäillä olevani raskaana, mutta ei se sitä ole. Mitä lie, toivottavasti huomenna jo pääsen kouluun, nimittäin on nuo piperryksetkin handlattava. Siinä on paljon sellaista tekniikkaa, mitä ei vielä tähän mennessä ole käytettykään. Täytyy katsoa saanko/joudunko korvaamaan poissaoloni jossain vaiheessa.

PS: Jännää, miten nopeasti huomaa oman kehityksensä. Juuri katselin noita lokakuun tienoilla tehtyjä kimppuja, ja voi kamala minkä näköisiä väkerryksiä silloin tuli tehtyä... Musta kyllä tuntuu, että opetuskin jäi silloin vähän vajavaiseksi, sillä nyt vasta tämän vuoden puolella sitä ymmärtää, miltä pyöreän, matalan ja ilmavan kimpun tulisi suunnilleen näyttää. Toteuttaminen on usein vielä hakusessa, kun alkaa asioita liikaa miettiä, mutta kuitenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti