torstai 7. helmikuuta 2013

viikot 4 ja 5

Nämä olivat jälleen kouluviikkoja. Ensimmäisellä viikolla oli hieman poikkeavaa ohjelmaa opettajan ollessa poissa, ja itsekin olin kaksi ensimmäistä päivää pois. Aiheena oli surusidonta. Muut olivat ehtineet tehdä yhdet pisaranmalliset surulaitteet kun keskiviikkona menin kouluun, mutta sain suht hyvin ideasta kiinni, ja ehdin sillä viikolla tehdä yhden pisaranmallisen surulaitteen, ja yhden pyöreän, joka saatiin viikon päätteeksi kotiin.

Pisaranmallinen surulaite: ruusua, kuismanmarjaa, neilikkaa ja tuoksuhernettä + tuonenkieloa, unelmaa ja leikkodaneeta

Pisara on aavistuksen käyrä, mutta mielestäni hyvin onnistunut ensimmäiseksi moiseksi :) Eikä sienikään ollut ihan hajalla! Ravistelutestissä vain yksi ruusu luovutti.

Pyöreä surulaite: ruusua, neilikkaa, krysanteemia, kuismanmarjaa, mimosaa + tuijaa

Oli kyl niin pal pyöreä muoto, että siihen olin tosi tyytyväinen. Tuija on tahallaan laitettu ns. väärinpäin, ja tein tämän värisen laitteen opettajan pyynnöstä/suosituksesta, sillä lopussa odotti väridemonstraatio. Tämän sai kotiin, mutta eihän tämäkään meillä kauan kestänyt, kun kissat nyppivät kukat yksitellen irti sienestä...


Viikolla 5 oli aiheena tilakoristelu. Kaksi ensimmäistä päivää käytettiin teoriaan, sekä tulevaan tilakoristeluprojektiin tutustuen ja sitä suunnitellen. Lisäksi tiistaina oli iltapäivästä useampi tunti tekstauksen opettelua, ja voi jessus se olikin vaikeaa -.-
Keskiviikkona suunniteltiin pienissä ryhmissä/pareittain tilakoristelu tilaan, joka valittiin kahdesta vaihtoehdosta. Me valittiin Hanna-Kaisan kanssa tilaksi Aboa Vetus Aula Café, ja suunniteltiin sinne sellainen "litteänmallinen", "Forrester-tyylinen" asetelma. Saatiin itse valita kukat, ja keskiviikkoiltapäivänä käytiin ne myös tukusta hakemassa. Torstaina aloitettiin varsinaisten asetelmien tekeminen, aikaa oli kaksi tuntia.

Parityönä oli helpompi tehdä tuollaista isompaa asetelmaa, varsinkin kun ymmärtääkseni kenenkään parin mielipiteet ei toisistaan juurikaan poikennut, ja pari näkee usein sen mitä itse ei näe. Muut tekivät asetelmansa tosi isoon astiaan, meillä astia oli pieni, joten sienikin oli pieni, ja oli melko haastavaa saada kukat siihen yhteen pieneen sieneen. Varsinkin kun kukiksi valikoitui aika paljon paksuvartisia kukkia... Mutta selviydyttiin siitä kunnialla :)


Kallaa, ruusua, tulppaania, neilikkaa, krysanteemia, morsiustähteä ja mimosaa + leikkodaneeta, kielopuuta, koivunoksaa ja apinaruohoa

Haluttiin värimaailmasta tuollaista pirteän keväistä, lähinnä limenvihreää, keltaista ja vaaleanpunaista, ja piristysruiskeena kirkkaanpinkkiä neilikkaa. Mun mielestäni kukkien värivalinnat osui just eikä melkein nappiin, sillä kallasta löytyi sekä vaaleanpunaista että vihreää, samoin ruususta, tulppaanista taas löytyi keltaisen lisäksi vaaleanpunaista, ja lisäksi neilikkaa oli myös kellertävän kerman värisenä. Valkoisessa krysanteemissa taas oli limenvihreä keskusta.

Kaikkien työt saivat opettajalta todella positiivista palautetta, ja kuulemma tehtiin jopa liian hyviä töitä, kun ei ollut (ainakaan sillä hetkellä) juurikaan kritisoitavaa. Mutta kyllä me varmaan kaikki oltiin itsestämme ja toisistamme tosi ylpeitä, luomukset oli kaikki aivan mielettömiä, ja vielä kun ottaa huomioon, ettei me olla opiskeltu alaa kuin vasta puoli vuotta.
Monen mielestä viikko oli muutenkin tosi kiva, ja oli siistiä saada suunnitella itse, valita kukat itse jne.

Loppuun vielä muiden luokkalaisten tilakoristelutöitä :)







Tavasta poiketen näitä ei viikon päätteeksi purettu, vaan opettaja lupasi raportoida miten asetelmat ovat kestäneet viikonlopun yli. Valitettavasti meidän asetelmassa oli osa kukista nuupahtanut, sillä ämpärissä, johon asetelma lopuksi siirrettiin, ei ollut maanantaina enää yhtään vettä jäljellä. Eli meillä oli vähän turhan juoppoja kukkia työssämme, varsinkin astian kokoon nähden, sillä sinne ei mahtunut kovinkaan paljon vapaata vettä (ja sen takia työ siis siirrettiin isompaan astiaan).

Lisää tilakoristelua on luvassa parin viikon päästä, kun toteutetaan yksi koulun ulkopuolinen koristeluprojekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti